Vladislav Větrovec

Pozvánka na přednášku: Cesta olympijské pochodně na jaderném ledobo

31. 01. 2014 7:43:34
Ve čtvrtek 6. února bude v Kinosálu Národního technického muzea v Praze přednášet, Valentin Davydjanc, kapitán jaderného ledoborce 50 let Pobedy, který v rámci olympijské štafety zimních olympijských her v Soči dovezl na Severní pól olympijskou pochodeň.
Fotografie z návštěvy Severního pólu s olympijskou pochodní. Těsně před trupem je ukazatel vzdáleností umístěný v místě severní točny. (Zdroj: Olympdep.ru)
Fotografie z návštěvy Severního pólu s olympijskou pochodní. Těsně před trupem je ukazatel vzdáleností umístěný v místě severní točny. (Zdroj: Olympdep.ru)

Kromě možnosti vyfotit se s olympijskou pochodní bude návštěvníky lákat přednáška pana Davydjance, který pracuje na jaderných ledoborcích téměř 40 let. Osm let pracoval na ledoborci Lenin, který byl prvním jaderným ledoborcem na světě, poté vystřídal ledoborce Sibir a Rossija a od roku 2005 velí posádce jaderného ledoborce 50 let Pobedy.

Tématem vystoupení bude nejen cesta olympijské pochodně na Severní pól, ale také jaderné ledoborce a význam Severní mořské cesty pro mezinárodní obchod.

Závěrem stručné informace:

Kdy: 6. února 2014 v 18 hodin

Kde: kinosál Národního technického muzea v Praze (Kostelní 42, Praha 7)

Vstup na akci je pro zájemce volný. Nabízíme možnost vyfotografovat se s olympijskou pochodní v ruce.

Videorozhovor s kapitánem jaderného ledoborce 50 let pobedy, Valentinem Davydjancem, naleznete zde.

Autor: Vladislav Větrovec | karma: 6.81 | přečteno: 230 ×
Poslední články autora